top of page

LEMAÎTRE


Leen loopt verdwaald rond op een klasreünie. Ze hoopte daar haar slappelachvriend weer te zien, maar ontmoet in de plaats een saaiewijnkenner, een vreemde markies en een zeurende Antwerpenaar. Afgepeigerd door de overdosis small talk stelt ze een inventaris op van interessante schrapwoorden, vervelende theorieën en overbodige adviezen. Een boeiende voorstelling die het midden houdt tussen kleinkunst, cabaret en hardop twijfelen.


Leen Lemaître volgt sinds 2019 de opleiding kleinkunst aan de kunstacademie MA-GO in Antwerpen. Met een mengeling van humor, tristesse en verbazing brengt ze zelfgeschreven songs, aan elkaar gepraat door wereldvreemde gedachten en verhelderende inzichten. Hierbij draagt ze sinds de overgang geen jeansbroek. De formidabele Alexander Greenfield, die ze op het MA-GO leerde kennen, begeleidt haar op het klavier.

GREENFIELD


Het Greenfield Trio voert je mee op een eersteklastreinrit door een divers muzikaal landschap, waarbij achter elke heuvel wel een verrassing schuilt.
De band is een uitgekiend ensemble van muzikanten die Alexander Greenfield
ontmoette op het Antwerpse conservatorium.

Lucas Caluwaerts (viool), Michel Labruyère (bas) puren zowel vanuit de jazz als de klassieke traditie. Voor de fans van: Ben Folds Five, The Divine Comedy, Jellyfish, Michael Franks en Bent van Looy
 

A. Greenfield is geboren aan de verkeerde kant van het kanaal. Ergens tussen man en mythe maakt hij slimme huiskamerpop met symfonische ambities. Daarbij put hij inspiratie uit de jazzy singer-songwriters van de jaren`70 en voegt daar een gezonde dosis Belgisch surrealisme aan toe in zijn teksten. Hij draagt principieel nooit een jeansbroek. U kon hem horen op Klara. Ceci n'est
pas un garage rock artist ...

Zondag 21 april om 14u30 (deuren om 14 u)

Foto Leen: Misha Van Machelen

bottom of page