top of page

EEN HART VAN MANDARIJNTJES

imageedit_2_8646521812.png

Bewerking en regie: Jacques Peustjens

 

Met Ping Fai Philippe Ng - Leo Meysmans -
Inge Van Helshoecht & Kurt Dhondt (poppen)


China, jaren zestig. Terwijl de Chinese poorten potdicht zitten, lukt het On-Chiu Cheung, het hoofdpersonage, samen met een deel van haar familie om aan de ijzeren vuist van Mao te ontsnappen. Dat doen ze door het land te ontvluchten. Ze weten echter niet wat hun te wachten staat : een vreselijke en levensgevaarlijke tocht, op zoek naar een nieuwe toekomst. Uiteindelijk komen ze in Antwerpen terecht waar ze een nieuw leven beginnen. Communicatie is niet altijd het sterkste punt bij de de oudere generatie Chinezen en dus ook niet voor On-Chiu. Ze vertelde haar kinderen dat ze moest vluchten voor de honger maar in werkelijkheid was het een onwaarschijnlijk verhaal van afzien en lijden. Dat hield ze dertig jaar lang geheim. Totdat ze ziek wordt en ze haar oudste zoon vertelt hoe het echt was. Dit verhaal is dat van miljoenen Chinezen toen maar ook een van miljoenen vluchtelingen nu op zoek naar een beter leven.
Theater Peg maakte van dit prachtig boek een bewerking dat vanaf eind september te zien is in ons theater. Philippe Ng schreef de tekst in samenwerking met gastschrijver Erik Wellens.
De schrijver zelf vertelt, acteurs en poppenspelers vullen het geheel aan tot een voorstelling die naar de keel grijpt. Niet te missen !

 

Voorstellingen op 29 september - 4, 11, 18 & 19 oktober 2024

(29 september om 14u30 - andere data telkens om 20u30)

bottom of page