top of page
groep met blur border.png

Steve Leon & The Accusations zijn een alternative country band uit Antwerpen rond songwriter en gitarist Steve Leon Michielsen. De sound die ze neerzetten is een combinatie van invloeden uit new wave en indie met de orchestratie van een country of folkband. Het resultaat doet vaak denken aan de ongrijpbare Paisley Underground beweging, die floreerde midden jaren 80 in noord California en bands als The Dream Syndicate, The Long Ryders, Green on Red (of Chuck Prophet solo) voortbracht. Steve Leon & The Accusations verpakken hun sound in een soort van behaaglijke duisternis, die je zou kunnen associëren met Engelse bands als The Teardrop Explodes, The Sound, The Only Ones of Echo & The Bunnymen.

Steve Leon & The Accusations bestaan uit: Steve Leon (zang en gitaar), Mila Francis (zang, viool, mandoline en gitaar), Kristof Van de Vliet (bas), Yannick Hermans (gitaar), Bouke Cools (pedal-steel en banjo) en Tim Martens (drums)

Zaterdag 6 april 2024 om 20u in Theater PEG (deuren om 19u30u)

 

VOORPROGRAMMA: SONDER

Sonder, het plotse besef dat jij slechts de passant speelt in het leven van diegene die je pad kruist.

Geleid door de wondermooie en krachtige stem van de Belgisch/Spaanse Kirstie Di Alegria neemt Sonder je mee op een trip door sterke grooves, melancholische melodieën en verhalen over escapisme en de lange zoektocht naar geluk.

Voor hun debuutplaat trokken ze naar Brighton, UK voor een samenwerking met Tim Bidwell, bekend van Hardkandy. Deze tilt de songs naar een hoger niveau en belicht veel van Kirstie’s muzikale voorbeelden, gaande van Stevie Wonder en Fleetwood Mac tot Feist en Radiohead.


 

bottom of page