EEN LITERAIRE CONFERENCE

DOOR LOUIS VAN DIEVEL

zondag 19 december 2021 om 15.00 u

 

Louis van Dievel (Mechelen, 1953) is een late roeping in de “schone letteren”. Toen zijn debuutroman “Happy Days” verscheen in 2002 was hij al 49. Happy Days ging over zijn eigen (overwonnen) drankverslaving, verpakt in een misdaadroman. Met “De Pruimelaarstraat” had hij zijn eerste bestseller. Het boek bereikte – tot verrassing en soms ongenoegen van de literatuurcritici – de shortlist van de vermaarde LibrisLiteratuurprijs. De theaterbewerking van

“De Pruimelaarstraat” haalde meer dan 150 voorstellingen.

Met “Hof van Assisen won Louis van Dievel de Hercule Poirotprijs van het weekblad Knack.

Intussen heeft hij al vijftien romans op zijn naam. De laatste in de rij is “De dokter is uw kameraad niet”, het portret van een man die ooit begon als communist (strekking Mao en Stalin) en eindigde als fan van de in rechtse kringen zeer populaire Theodore Dalrymple.

Van Dievel was tot voor enkele jaren journalist bij de nieuwsdienst van de VRT. Hij werkte zowel voor radio, televisie als voor de nieuwssite. Al maakte hij ook enkele zijsprongen in de media: zo maakte hij in 1989 de opstart van het VTM-nieuws mee, een pionierstijd waar hij nog altijd met veel plezier aan terugdenkt. Zijn geliefkoosde tijdverdrijf is lezen, of wat had u gedacht.

Entree: 10 euro

 

De conference van 19 december wordt wegens corona uitgesteld. Een nieuwe datum wordt zo snel mogelijk bepaald.

Foto: Stephan Peleman