Een voorstelling van De Wattman op de door jullie gewenste locatie?

 

 

 

De aard van dit heerlijke toneelstuk laat toe dat het in kleine ruimtes en voor een klein aantal toeschouwers kan gespeeld worden. We hebben het zelfs al in een huiskamer gespeeld! Het is dan ook ideaal om de komende maanden de door de coronacrisis veroorzaakte gaten in de programmatie op te vullen. Indien interesse stuur ons dan een mailtje via info@peg.be zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken.


De Wattman

van Erik Vlaminck

 

Regie: Jacques Peustjens

Spel: Chris Rosiers

MET LIVE MUZIEK DOOR DE PEG-BAND

 

  

Op 10 mei 1940 om 5.45 uur - de oorlog is nog niet officieel begonnen - bombarderen Duitse vliegtuigen het 'Sint-Amedeusgesticht voor krankzinnigen' te Mortsel. Er vallen tientallen doden, de schade is enorm. De snel opeenvolgende oorlogsgebeurtenissen van de dagen erna, en een nog omvangrijker bombardement dat Mortsel in 1943 trof, hebben ervoor gezorgd dat de ramp niet in het collectieve geheugen werd gegrift. Op 10 mei 1940 om 7 uur krijgt trambestuurder Leon Vermast de opdracht om de geplande tramrit naar Hoboken te onderbreken en dadelijk naar Mortsel te sporen. Hij moet er overlevende psychiatrische patiënten van het bombardement ophalen en hen naar een school in Merksem brengen. Deze tramrit zal zijn leven veranderen.

‘De Wattman’ is een verhaal over hoe één gebeurtenis een krater kan slaan in iemands bestaan. De tramreis van Leon is een metafoor voor de kleine mens in een wereld die alsmaar krankzinniger lijkt te worden.

Theatergezelschap PEG vzw - Vliegenstraat 32 - 2060 Antwerpen