top of page

EMILE VERSTRAETEN & THE FUNKY FIDDLES

Woensdag 26 april 20u30

Drie violen, een altviool, een contrabas en een overvloed aan passie en talent. Voeg hier een stel geweldige stemmen aan toe en je hebt de magische formule voor een muzikale avond om duimen en vingers af te likken.

Samen met zijn discipelen neemt meester tovenaar Emile Verstraeten je mee naar zijn kleurrijke universum waarin de viool heerst en diverse stijlen en ritmes op de meest harmonieuze manier in elkaar overgaan. Trouw blijvend aan zijn unieke sound brengt Emile je het ene moment naar het puntje van je stoel met een pittige funky groove om je vervolgens weer heerlijk achteruit te laten zakken met laid back lazy jazz. Anderhalf uur lang wisselt hij eigen werk af met een keure aan zorgvuldig uitgekozen en vakkundig bewerkte covers van zijn grote helden. Zo passeren in één boogstreek Prince, Gloria Estefan, Emile en, waarom ook niet, Michael Jackson de revue.

EMILE VERSTRAETEN


Violist Emile Verstraeten is al lang geen onbekende meer in muziekland. Behalve als Ideale Man aan de zijde van Bart Peeters, deelde hij de voorbije jaren het  podium met artiesten als Philip Catherine, Sioen, Flip Kowlier, Kommil Foo, Bjork … Emile is een totaalmuzikant: klassiek geschoold maar beïnvloed door de gipsy swing jazz en Hongaarse zigeunermuziek die hij van thuis uit meekreeg. Ook zijn muzikale idolen Michael Jackson, Stevie Wonder, Ray Charles, Chet Baker en violist Sandor Lakatos zorgen voor de nodige inspiratie bij het musiceren en componeren.

“Je hoort warme, speelse, melancholische,
superswingende vrolijkheid ... Maar je
hoort vooral een zanger die de
fijnzinnigheid van zijn vioolspel ook in zijn
strot kan leggen! “
-Bart Peeters-

THE FUNKY FIDDLES

Hoe groot is de kans dat een geweldige violist ook nog eens fantastisch kan zingen? Wel…. Emile is erin geslaagd zich te omringen met een stel uitzonderlijke muzikanten. Het voorplan deelt hij met Beatrijs De Klerck (Marble Sounds, Will Samson, Isbells, …) en Vanessa Salamon (Niels Destadsbader, Bob Savenberg, Smashdance,…). Beiden zetten niet enkel de lijnen uit op viool maar zorgen ook voor de heerlijke vocals. In de tweede linie geeft Stefan Wellens het beste van zichzelf (Groep Wannes Van de Velde, Aranis, JackoBond,…). Op de altviool en met een basdrum in de voeten zorgt hij voor diepte en ondersteunt de solisten met melodische en ritmische lijnen. Als stuwende kracht onder het geheel bespeelt Janos Bruneel de contrabas (Gwen Cresens, Mauro Pawlowski, Tijs Delbeke,…). Met zijn handen op de bas en zijn voeten aan de hi-hat levert hij bij uitstek de aanstekelijke grooves af die iedereen, op en naast het podium in beweging krijgen.
Vlotjes laverend tussen meeslepend en aanstekelijk … dat zijn 
The Funky Fiddles!

bottom of page